SME

Piatok, 4. december, 2020 | Meniny má Barbora, BarbaraKrížovkyKrížovky

Načítavam moment...
Momentálne nie ste prihlásený

Káva nemusí byť len horká a čierna, vysvetľuje barista (Späť na článok)

Pridajte priamu reakciu k článku

1 2 3 > >>

Hodnoť

Káva má chutnať ako káva

Ja nemám rad v káve žiadne cudzie príchute ako oriešky, cokoláda, rozne ovocie atď. Obávam sa, že za chvíĺu budú títo expert ponúkat kávu s cibuĺovou, cesnekovou, rybacou či olomoucko-tvarůžkovou príchuťou.
 

a ako ma chutit kava? :-)

on nehovoril o nejakych ochutenych kavach, ale o chutiach, ktore ma kava prirodzene v sebe.
lenze ak pijes nejaku Lavazzu alebo Jakobs a podobne, tak tie chute nikdy neucitis...davno zhoreli pri tom tmavom prazeni a ostala iba chut spaleniny...

teda nic proti ak ti chuti taka.
 

 

a ako chutí teda "obyčajná" káva? Víno má tiež chutiť ako "víno"? Bez tých rôznych úžasných tónov?
 

snobská téma

Táto spoločnosť robí už z každej ko ko tx ny vedu a priživuje sa na tom spústa "odborníkov".... Niekto by si už mohol vybudovať kariéru aj na umení vylučovať exkrementy (aká hustota a konzistencia je najsprávnejšia, kedy, ako, kde, ako tlačiť, čím si vytrieť... a ktorou rukou, ktorým smerom, ako pritlačiť, ako pri tom dýchať....
 

 

nesúhlasím, nie je to žiadna snobská veda, hoci niekomu to tak pripadať môže .. a tým nemyslím na nejaké chuťové onanovanie nad šálkou kávy, ktorá musí byť pripravená iba medzi 08.00-08.10 v kávovare, umiestnenom podľa feng-shuei a zo zrniek, pražených za mesačného svitu :-)
 

 

:-) a dávam tip pre podnikavcov: homeopatická biokáva... To bude mať v predajnosti zaručený úspech.
 
Hodnoť

V káve

ciítim chuť kávy. Hlbokú, opojnú a po pár minútach ju cítim v žilách. Pijem iba espresso a ristretto. Nekazím ju mliekom alebo cukrom. Ak je káva dobrá, po jej vypití cítim v šálke mokrú zvieraciu kožušinu. Všetko okolo je biznis pre ľud... a biznis pre “šikovných”, ktorí ľudí ťahajú za svojou šikovnosťou...:)
 
Hodnoť

 

A ja som myslel, že som divný. Zohrievam mašinu 20min, potom mletie, páka bum...a hodím ju do seba kým prídem do obývačky :)
 

 

...a potom prides na to, ze si treba kupit jeden automat, pohrat sa s nastavenim svojho pressa, ulozit si ako preset a vybavene. Automatom samozrejme nemyslim kraviny za par stoviek.
 

lenze kazda

cerstvo prazena kava je ina.
Ja mam male laboratorium, spravim testy, porovnam s predchadzajucim, otestujem vodo - lebo to je tiez dolezite, porovnam s predchadzajucimi testami.
Skontrolojum kavovavar, mlyncek otestujem prvu davku kavy v laboratoriu a potom druhu a az potom si robim kavu pre seba!
Kazdy znalec to predsa tak robi.
:-)
 

 

Automat tiež treba nahrať, samotná "ručná" príprava mi nevadí, skôr tá časová náročnosť. Takže často skončím s french pressom, iba prestavym mlynček (mám tam dve značky) a ešte ako bonus môžem tú kávu aj dlho piť :)
Akurát to nie je espresso, ale tak hlavne, že mi chuti
 

 

French presso je ten turek bez gruntu v ustach? :)))))
 

 

Vlastne je to len káva :)
 

French presso vraj zvyšuje cholesterol

 

Ja to mam podobne :) Moja Musica je zapojena v inteligentnej el. zasuvke takze sa automaticky zapne v ten pravy cas pocas tyzdna a vikendu (len ak som doma) a je nahriata ked ju potrebujem.

Pripadne ak som na ceste domov a viem ze si budem chciet pochutnat na kave, zapnem kavovar na dialku :)
 
Hodnoť

 

Milujem instatnú kávu s cukrom a mliekom. Pijem ju tak pol hodinu, ak sa náhodou nezakecám.
 

 

Aby si si toto kavove peklo vedel este lepsie vychutnat a vytrestat sa este viac, doporucujem k tej instantnej kavicke este krokodilky zo zaclon pripnut na bradavky.
 

 

No tak mu chuti kava luhovana v kyseline. Je na tom nieco zle?
 

 

Pri takejto skvelej káve je možné viesť siahodlhé debaty s otvoreným koncom. Aj keď je pravdou, že v dôsledku veľkého množstva cukru sa po istom čase lepia pery, čo zhoršuje artikuláciu. Tento hendikep je však možné poľahky vykompenzovať živšou gestikuláciou
 
Hodnoť

Vám musí j...t chlapci

použijúc vetu klasika sa čudujem nielen článku ale aj diskutujúcich nadomnou.
Som typický kavopic tak v priemere 6 X espresso denne, ale aby som robil také tanecky okolo toho, to ani náhodou.
Tak ako to nerobia desiatky miliónov talianov.
Proste gombík, alebo páka (je to úplne jedno) a sup do gagora.
 

1 2 3 > >>

Už ste čítali?