SME

Štvrtok, 22. október, 2020 | Meniny má SergejKrížovkyKrížovky

Načítavam moment...
Momentálne nie ste prihlásený

Food fotograf: Keď sa fotí pečené kura, tak nie je pečené (Späť na článok)

Pridajte priamu reakciu k článku


Hodnoť

K tým bryndzákom

treba skúsiť posypať pažítkou a fialovými pažítkovými kvetmi + slaninka. Dostane to chuť, farbu, štruktúru a myslím si, že aj fotiteľnosť.
 

 

Akurat jest sa to potom neda...
 

 

prečo by sa to nedalo jesť?
 

 

Ale ano da. Lebo ked si objednam bryndzove halusky so slaninou tak preto, ze som dostal chut na pazitkove kvety, ktore tam nahadze kuchar, pretoze to je "in", lebo to tak robil aj Sapik na TV Barandov..
 

Vážne?

netuším kto je Sapik z TV Barandov a že robil bryndzáky s pažítkovými kvetmi - ktoré sú jedlé pre mňa chutné, s pažítkovou chuťou, ktorá sa podľa mňa k bryndzovým haluškám hodí. Ale poteší, že aj niekto iný mal rovnaký nápad ako ja :-)
 

 

Pazitka zmeni chut nezelanym sposobom. Inak povedane, je to hnus.
 

 

Nie, nie je to hnus. Zelená príloha ako pažítka + kvietky sa podáva samostatne - a kto má chuť si pridať si to na halušky pridá, kto nie, nepridá.

Nikomu nechutí cesnak, niekomu cibuľa, inému koriander atď, atď... ale to neznamená, že jedlo s cesnakom je hnus, ani že jedlo s cibuľou je hnus.... len to niekomu nechutí.

Ale tu je diskusia k fotografovaniu jedla a ja som len napísal, že aj tie bryndzové halušky by MOŽNO mohli na fotke vyzerať dobre .... rovnako ako hamburger vysoký 10cm, preložený kartónmi - a nejedlý...
 

 

Kvalitnych salasov som na strednom a severnom slovensku pobehala niekolko, ale pazitku a kvety mi k tomu nikto neserviroval. A to preto, lebo je to hnus.

Ja mam pazitku rada, ale to ze pazitka je sama o sebe dobra neznamena, ze v nejakom jedle nebude hnusna. Napriklad do halusiek. Pazitka je silne aromaticka a uplne zabije jemnu chut bryndze a zemiakov. Do halusiek sa tradicne nedavaju ziadne aromaticke potraviny a ma to svoj dovod.

Halusky vyzeraju ako psi grc, kvietky to nezachrania.
 

Len pár príkladov:

https://www.tripadvisor.sk/Res...
https://www.tripadvisor.co.za/...
http://vegegulas.blogspot.com/...
http://www.oravaaction.com/sk/...
https://www.pinterest.nz/pin/1...
https://www.tuzemska-dovolena....

pažítka je tradičná príloha k bryndzi. Tradične je cibuľka ši pažítka súčasťou aj bryndzovej nátierky či liptaueru (Rakúsku), körözötu (Maďarsko)....

Pažítku a kvety ti nikto neservíroval preto, že na väčšine tých salašov ti neservírovali ani bryndzu... snáď si nemyslíš, že budú dávať takú drahú surovinu.
 
Hodnoť

 

v clanku o food foto ani jedno foto?
 

 

Presne toto som chcel napísať, no radšej som čekol, či to už niekto neurobil. Absolútny súhlas. Je to fakt divné. To si pani Gajdoschiková neuvedomila?
 
Hodnoť

Pri čítaní rozhovoru,...

...hlavne časti o hamburgeroch, som si spomenul na vynikajúcu scénu z výborného filmu Voľný pád - v ktorej si hlavný hrdina (hrá ho Michael Douglas) objednáva hamburger v bistre.
Celý rozhovor je v podstate o tom, ako oklamať zrak.
Momochodom - neviem pochopiť, ako môže ktokoľvek na akékoľvek jedlo povedať, že "fuj!"
 
Hodnoť

svieckova

Ale no, este som docital len k svieckovej - ale omacka oranzova, maso hnede, knedliky kremove, k brusnice ruzove, slahacka snehobiela - https://bonvivani.sk/sites/def...
 

Ved prave,

moja svieckova vyzera presne tak, este zemlove knedliky mramorove od zemliciek, proste parada, chudak, kto musi jest taku v clanku opisanu svieckovu!
 
Hodnoť

Ale no tak...

poniektorí tu očividne ani nekukli čo za robotu robí Dušan Křístek... a píšu a píšu....najskôr si pozrite ako tento Pán fotí, a čo produkuje za výsledky....

lebo napríklad MentosFreshmaker to čo si pridal ako ukákážku nafoteného jedla je riadna fotografická hrôza....
 

 

Aj by som si pozrel keby Sme pridalo aspon par fotiek k clanku. Alebo odkaz na jeho web. Dokonca ani jeho meno nie je v hlavnom texte, len pri obrazku a v citacii. Ale ok, vygooglil som.

Foti pekne, ja som ale nepridaval obrazok tej svieckovej ako priklad dokonalej fotky ale len na vyvratenie jeho tvrdenia, ze v nej nie su ziadne farby. Samozrejme, keby svieckovu navaril nejaky top sefkuchar a naaranzoval ju modernym sposobom, a odfotil tento "Pan" tak by to vyzeralo inac.
 


Už ste čítali?