SME

Štvrtok, 12. december, 2019 | Meniny má Otília

Načítavam moment...
Momentálne nie ste prihlásený

Bukovský: Doma máme lepšie potraviny než acai či chia (Späť na článok)

Pridajte priamu reakciu k článku

1 2 >

Hodnoť

Peter Hámor je príklad

športovca, ktorý svoje výkony spája so slaninou a klobásami pán Bukovský. A nie sú to zanedbateľné výkony. Takže pozor na zovšeobecňovanie.
"Ale ukážte mi športovca, ktorý by povedal, že svoje výkony dosiahol vďaka slanine."
 

on je nieco ine

ak sa clovek poflakuje v arktide alebo vysoko v horach, kde su minusove teploty, tam su tuky prospesne, dokonca tie zivocisne este viac
 

Reagoval som len na Bukovského

zovšeobecnenie. Chcel ukázať športovca, ktorý fičí na slanine, tak som mu ho ukázal.
 
Hodnoť

Mám si kúpiť knihu

Aby som vedel že predtým ako vybehnem von sa nemám nadžgať slaninou? Veda pokračuje závratným tempom.
 
Hodnoť

Keď

Bukowski, tak zásadne Charles! So všetkým, čo k tomu patrí...!
Tuto tento pán má doktorát z nudológie...
 
Hodnoť

Dobry clanok

Myslim ze konecne treba vniest trosku kludu do tej hysterie ktora tu okolo intolerancií na rozne potraviny zavladla. Jediny kto ma z toho radost su sukromne ambulancie,vyzivovy poradcovia a bioobchody. Zobrat zdravy rozum do hrsti a naozaj jest to co sa nam v nasej geozone urodí, neprejedat sa mozno eliminovat potraviny ktore maju nekonecnu expiracnu dobu a eciek na cely roman.Moja skusenost ak zacnete vylucovat potrraviny a zuzovat priestor len na minimum zacnu sa vam vytvarat protilatky a intolerancia na ten zuzeny vyber;( ludske telo je jedna neprebadana biochemicka schranka a akekolvek experimentovanie sa moze kruto pomstit a prinasa len dalsiu dysbalaciu
 
Hodnoť

Svoje telo poznám najlepšie ja.

Viem, čo mu prospieva a na čo reaguje negatívne. Lenže nemám odskúšané všetky varianty, lebo napríklad slaninu som ešte neskúšal. Napriek môjmu názoru, že knihy sa píšu hlavne preto, aby sa predávali, si tu knihu zajtra kúpim, aby som konfrontoval jeho rady so svojimi skúsenosťami bežca na dlhé trate.
 
Hodnoť

 

Bývalý popradský chirurg Loro Dívald...asi pred dvomi rokmi vo veku 70 (!!!) rokov dal iron mena. Nie polovičného, nie triatlon. 4 km plávanie, 180 bicykel a plný maratón (42 km) - bez prestávky.

Nevidel som ho asi 30 rokov. Naposledy fajčil, či pil neviem. Keď sa ho pred dvomi rokmi pýtala TV ako sa stravuje...povedal, že úplne normálne, žiadne týranie sa, vyhýbanie sa niečomu. Klobása, slanina - žiaden problém.
 

Výnimku nie je možné povýšiť na pravidlo

Ak takých sedemdesiatnikov, ako je on, nájdeš ďalších 1000 a všetci potvrdia takéto stravovacie návyky a životosprávu (fajčenie), potom je možné zamýšľať sa nad tým, že ide o pravidlo a nie o výnimku.
 

 

Taký sedemdesiatnik je iba on, v roku 2015 bol svetová jednotka. Žiadne tisíce sedemdesiatnikov nie sú železní muži (aj dvadsiatnik na to musí tvrdo makať a zďaleka nie každý to dokáže).

Nechcel som tým propagovať "nezdravo žiť". Je pravdepodobné, že dávno nefajčí a stravuje sa striedmo. Nie extrémne, normálne. No a on je ozaj výnimočný.
 

 

Nesmieme si zamieňať bežné stravovanie, so stravovacími zásadami v príprave a počas vrcholného výkonu. Pri dlhodobom vytrvalostnom výkone si telo do metabolizmu zapája tuky z telesných zásob, (teda nie zo slaniny a klobásy) lebo zásoby sacharidov sú v tele obmedzené. Samozrejme, že počas občerstvovania sa potom musia s vodou pridávať aj sacharidy. Ale ani Hámor, ani maratonci, ani Loro Divald nedopl´ĺňajú kalórie v priebehu náročného výkonu pučením klobásy a slaniny do hlavy!
 
Hodnoť

 

Ja jem všetko a som tu a zdravy vyše 50 rokov.Chce to trocha pohybu a s ničim neprehanat.zlata stredna cesta. Jedz do polosýta, pi do polopita.Telo ti samo povie čo môžeš a čo nie, len mu treba nasluchat.Osobne nemam rad tieto reklamy na zdravu vyživu.Je to len čiste komerčny tah a utok na vašu penaženku.Skuste povedat hladujucemu kdesi v Afrike čo môže a čo nemôže jest.Asi by ste ho akurat nas.....li
 

 

Tak. Ale v podsate to v tom clanku tvrdil aj Bukovsky. Ja som ho bral vzdy skor ako sikovneho marketera, ale teraz som si poopravil trochu mienku. Znelo to celkom triezvo a rozumne, co vravel.
 
Hodnoť

Pre lahko ovplyvnitelnych ludi je Bukva

nebezpecnejsi ako vsetky nezdrave potraviny dokopy....
Trepe piate cez deviate a hra na odbornost....

Mne uplne staci ked odmietol mojmu kamosovi pozicat kotlik na gulas,lebo sa mu ten priznal,ze v nom naozaj chce varit gulas...
To je proste troska....
 

Zvláštny spôsob,

hodnotiť odborníka podľa toho, či je ochotný požičať hrniec...musím si to zapamätať, keď si budem raz vyberať napríklad chirurga. Mám taký dojem, je Bukovského najväčším hriechom je, je neschválil tvoj spôsob stravovania ako najsamlepší na svete.
 
Hodnoť

 

Pre mna doktor, ktorý zakazuje jesť mäso a mlieko nie je doktor, ale šarlatán. Mimochodom bez jedinej atestácie!!!
 
Hodnoť

 

skoda ze sa ho nespytali na soju.
 
Hodnoť

 

Clanok o zdravej vyzive, kde stale pletu dva pojmy (cukry a cukor), ako by islo o synonyma, je absolutne diletantsky.
 

Možno by neškodilo

ten článok najskôr aj prečítať...
 

 

Mozno by si si ho mohol precitat Ty. Tu je jeden priklad:
Bukovsky: V črevách máte dva kilogramy mikróbov, ktoré žijú zo sacharidov. Ony potrebujú komplexné sacharidy.
Novinar:Čiže ak niekto vylúči cukor zo stravy, môže si poškodiť zdravie?

Fakt si myslis, ze novinar pochopil, co Bukovsky povedal?
 

1 2 >

Prihláste sa

(?)
 


Ďalšie možnosti
Zoznam diskusií

Registrácia
Zabudnuté heslo
Kódex diskutujúceho

Už ste čítali?