SME

Sobota, 7. december, 2019 | Meniny má Ambróz

Načítavam moment...
Momentálne nie ste prihlásený

Bez cukru či bielej múky. Školská jedáleň skúša variť inak (Späť na článok)

Pridajte priamu reakciu k článku


Hodnoť

Jediná otázka

Ak nie je práca iba koníčkom bez snahy zarobiť si prácou na živobytie , čo viedlo kuchára ktorý varil v hoteli ísť do školskej jedálne a pracovať za minimálnu mzdu ? Ja som kedysi poznal podobného človeka ,ale ten prešiel do závodnej kuchyne a na vine bol alkohol , našťastie variť nezabudol a jeho profesionalita sa prejavila v kvalite jedla ,bolo vynikajúce.
 

 

Škoda pozerať sa na ľudí, že ak sa nehrabú dopredu, za funkciami a za viac peniazmi, tak asi nie je s nimi niečo v poriadku.
 

 

Pokiaľ nežijú zo vzduchu ,alebo nezdedili milióny je moja otázka na mieste. Chceš snáď tvrdiť že je normálne ak sa niekto uspokojí s tou almužnou čo berú zamestnanci školských jedální ,vedúci si tiež nemôže vyskakovať . Takže aj tvoja otázka je legitímna pretože ťažko uveriť že je to s nimi v poriadku.
 

 

Netvrdím, že Vaša otázka nie je na mieste. Len je podľa mňa smutné, považovať za štandard honbu za majetkom. Z platu vedúcej jedálne, žijú stovky iných ľudí, nerozumiem prečo by to nedokázal on.
 

 

Jednoducho preto lebo je chlap a má profesiu kde ak by sa snažil nie je odkázaný na almužnu ale ak je dobrý vie slušne zarobiť. Snaha hrať sa na Jamieho Olivera asi nie je dobrá myšlienka ,on aktivitu v zmene stravovania detí , mimochodom neúspešnú, robil popri iných svojich aktivitách a okrem iného Jamie je milionár takže on sa môže hrať na spasiteľa.
 

Vďaka za tento komentár.

Pripomenul mi, že som na Slovensku.
 
Hodnoť

je fajn citat ze sa

veci daju robit aj inak - ale naozaj by bolo dobre vynechat hlasky ako "Tá síce zaplní žalúdok, no nedodá telu žiadne potrebné živiny, naopak, oberie nás o energiu, ktorú musíme vynaložiť na trávenie.".
Biela muka ma svoje negativa ale tvrdit ze nedoda ZIADNE potrebne ziviny alebo ze OBERIE nas o energiu na travenie .. to je naozaj hlupost.
 

 

Podobným nezmyslom je soľ bez chlóru ,soľ je NaCl ,teta chlorid sodný a to každá soľ či je morská , klasická či himalájska alebo neviem aká je zlúčeninou chlóru . No a myslieť si že robím dobre ak nepoužívam jodidovanú soľ je scestné ,jód sa pridáva preto lebo v našej krajine ľuďom tento dôležitý prvok chýba a pridávaním jódu do soli sa významne znížila nepríjemná choroba štítnej žľazy tzv. Struma ľudovo nazývaná hrvoľ ,pritom to malé množstvo jódu v žiadnom prípade nemá vplyv na chuť soli či solených jedál.
 

 

jedine ze by myslel draselnu a teda bez sodika a nie bez chloru... ale to by som aj ja rad vedel cim teda soli...
 

 

Ďalším nezmyslom, je hovoriť o alergii a myslieť intoleranciu na laktózu.
Zato taký med môže alergiu spôsobovať. Na rozdiel od bieleho cukru. :-)
 
Hodnoť

Chlapík vie chutne variť,

ale o biochémii nemá ani potuchy.
 


Prihláste sa

(?)
 


Ďalšie možnosti
Zoznam diskusií

Registrácia
Zabudnuté heslo
Kódex diskutujúceho

Už ste čítali?