SME

Piatok, 27. november, 2020 | Meniny má MilanKrížovkyKrížovky

Načítavam moment...
Momentálne nie ste prihlásený

Aká je slovenská kuchyňa: zabudnite na bryndzové halušky (Späť na článok)

Pridajte priamu reakciu k článku


Hodnoť

naozaj vsetko dobré,

ale pre mna niet nad bryndzové halusky . Zakazdým ked sa vrátim zo sveta na Slovensko, tak mi muozu byt ukradnuté vsetky pávie jazýcky na smotane. Poriadne a z chuti sa najem bryndzových halusiek. A tie nedostanem ani u Paula Bucusea :-)
 

áno, ale:

dať si niekde riadne bryndzové halušky je problém. Posledné dva roky som na skutočné halušky nemal šťastie. Už som z toho dosť znechutený, ale vždy si ich objednám, čo keby predsa? Aj včera, na brehu Lipt. Mary, a výsledok? Halušky plávali v osolenej vode v ktorej sa varili, tekutina bryndzu videla len z diaľky, a bonus? - Žinčica pančovaná s kravským kyslým mliekom v pomere cca 1:4. Dohromady dve porcie za 11e.
Záver: bryndzové halušky áno, ale urobené doma s bryndzou urobenou doma z ovčieho syra zo zaručeného zdroja a z rovnakého zdroja aj žinčica. Ale párkrát to ešte vyskúšam, možno sa dočkám, predsa je to dosť prácne jedlo.
 

na liptove halusky

radsej zo salašu,v Ziari robia vyborne!
 
Hodnoť

 

Necital som tu nahodou tento clanok uz tak pred mesiacom? Dal by som za to ruku do ohna.
 

Urcite.

Aj ja si to pamatam, aj do googlu som to hodí, a nic.
 

Zahada vyriesena

Ten clanok tu uz bol, akurat v anglictine:

http://spectator.sme.sk/c/2020...
 
Hodnoť

 

Vsade nas oblubuju v reklamach ze francuzske a talianske jedlo, vino atd je to naj - lezie mi to na nervy. Ako keby sme nemali vlastne jedlo. Slovaci sa proste nevedia predat.

Inac nestaci varit normalne jedla? Preco za kazdu cenu kombinovat vsetko mozne len preto ze to dobre a coolovo znie? Lebo tato veta z clanku to je podla mna snaha o originalitu co je mne osobne skor smiesne: Ako príklad Uhlár uviedol tvarohovú nátierku s lipovým prelivom či tradičné bravčové rebrá s cibuľovým džemom na zemiakových šúľancoch so smotanou, maslom a materinou dúškou.
 
Hodnoť

...

vyzeráme akoby sme sa hanbili za to, že patríme do tohto regiónu. Je tu bohatý výber najrozmanitejších jedál, samozrejme že nebudeme do sveta vytrubovať že taliani majú pizzu my máme pečený zemiak v pahrebe z kyslou smotanou ale zase je to presne na týchto profesionáloch aby to pekne učesali a predali. A ja si tiež ako tento pán myslím že ryby a slovensko je ok.ako dieťa si pamätám kapor sem kapor tam (nie vianočný!) pstruhy atď všade naokolo nejakí rybári. osobne sa rád pozerám na raymonda blanca je to francúz s michelinom a myslím si že to porovnanie našej a francúzskej kuchyne je na mieste aj keď teda tie jeho úpravy sú jak z inej galaxie
 


Už ste čítali?