Aký bol váš najlepší gastronomický zážitok?
"Jednoduchá grilovaná ryba na najvzdialenejšom chorvátskom ostrove Vis, konkrétne v mestečku Komiža, ktoré ožíva až večer. Sú tam tri-štyri autentické reštaurácie, jedna má aj vlastnú homárovú farmu.
Doteraz mám chuť tej ryby na jazyku: ulovili ju v ten deň, mala jemnučké a pritom pevné mäso, nepotrebovala takmer žiadne dochutenie. K tomu mangold, cesnak, olivový olej, lokálne víno, netreba viac."
A opačná skúsenosť?
"Keď hovoríme o slovenskej gastronómii, tak mne trochu prekáža prekombinovanosť. Keď napríklad dobré suroviny zabijú koreniny.
Alebo hamburgery, ktoré majú 20 centimetrov do výšky, čo sa naozaj nedá zjesť. Hamburgery, v ktorých je desať ingrediencií, ktoré navzájom ani nespolupracujú."
Keď sa na svoje projekty pozriete retrospektívne, čomu pripisujete svoj úspech?
"Posledný rok som sa nad tým veľa zamýšľal. Pri Regal Burgeri sme mali maximálne šťastie. Ale keď to beriem racionálne, najdôležitejšie bolo, že po kríze sa zatváralo mnoho prevádzok a len minimum sa otváralo.