„Manžel mi stále hovoril: zo všetkého varíš džemy, prečo neuvaríš džem aj z piva?" spomína Monika Nógellová. Až sa rozhodla, že to vyskúša.
Na počudovanie sa džem z piva podaril hneď na prvýkrát.
„Aj keď prvý džem bol z ovocného piva, ktoré nebolo veľmi dobré. Ale často sa stáva, že džem prekoná samotné pivo," vysvetľuje majiteľka značky Beermalade. Tak nazvala svoj produkt, ktorý zatiaľ nemá na Slovensku konkurenciu.
Nalejem do hrnca a varím
K pivu majú Nógellovci blízko. Imrich Nógell je uznávaným odborníkom na pivo a spolumajiteľom jednej z bratislavských pivoték. Je aj hlavným administrátorom medzinárodnej stránky Ratebeer pre Slovensko a Česko.
Pivný džem, ktorý dostal názov Beermalade, varí pani Nógellová len z remeselných pív, teda z pív z malých slovenských pivovarov. „Snažím sa variť z poctivých dobrých pív. Nechcem, aby môj produkt predávali vo veľkých obchodných reťazcoch," vysvetľuje.
Ako sa domáci pivný džem varí?